Message

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ (ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ) ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;



"Σήμερα το Τέλος του Κόσμου". Τρείς λέξεις, Τρία ερωτηματικά!
Ποιό είναι άραγε το "ΣΗΜΕΡΑ", Ποιό το "ΤΕΛΟΣ" και για Ποιόν "ΚΟΣΜΟ" μιλάμε;

Αν διαβάζετε αυτό το κείμενο, κατά πάσα πιθανότητα είστε ζωντανοί σε αυτή την διάσταση που ήσασταν και χθες και δεν έχει έρθει κανένα "Τέλος" τουλάχιστον με την μορφή της Συντέλειας όπως πολλοί (;) περίμεναν να συμβεί (για μια φορά ακόμα) ή περιμένουν να συμβεί κάποια στιγμή μέσα στο 24ωρο της 21ης Δεκεμβρίου 2012.

Αλλά είναι άραγε ΣΗΜΕΡΑ η 21η Δεκεμβρίου του 2012; Οι πιο πολλοί θα πουν ΝΑΙ. Υπάρχουν όμως και διαφορετικές απόψεις επ' αυτού στον πλανήτη που λένε ότι δεν είναι! Υπάρχουν αυτοί που χρησιμοποιούν τα παλαιό ημερολόγιο για παράδειγμα που γι αυτούς η 21/12/2012 θα έρθει την 3/1/2013! Υπάρχουν άλλοι που πιστεύουν ότι το έτος 1 δεν ήταν τότε ακριβώς που το προσδιορίσαμε αλλά 2-9 χρόνια νωρίτερα. Αρα σήμερα ναι μεν έχουμε 21/12 αλλά όχι 2012..;

Τι γίνεται τώρα με το "ΤΕΛΟΣ" και τον "ΚΟΣΜΟ"; Προφήτευσαν άραγε αυτοί, οι εξαφανισθέντες ξαφνικά προφήτες, ένα "Τέλος" φυσικό και καταστροφικό όπου θα εξαφάνιζε κάθε δείγμα ανθρώπινου πολιτισμού και ζωής επί της γης; Ή κάποιο "Τέλος" μιας πορείας και "Επικρατούσας Κατάστασης" που "χειραγωγεί" την καθημερινότητά μας αιώνες τώρα;

Και εδώ οι απόψεις διίστανται. Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν τελικά να έρχεται σήμερα ναι μεν "το Τέλος" αλλά όχι το "Φυσικό". Αυτοί μιλούν για ένα απροσδιόριστο "Τέλος" που να αφορά τη φτωχή διανόησή μας και την γνώση μας ή την αγνωσία μας για άλλες διαστάσεις και καταστάσεις, κυρίως πνευματικές, (που από αύριο θα αρχίσουν να αναπτύσσονται) και άλλα τέτοια για τους περισσότερους ακαταλαβίστικα πράγματα!

Αν κάποιοι από σας αρχίσατε να σκέφτεστε το γνωστόν "Ήξεις Αφίξεις Ουκ..." καλά κάνετε. Δείτε που μπορεί να οδηγήσει αυτό το "Ναι μέν αλλά". Άρχισαν λοιπόν όλοι τους αυτοί (οι καλοπροαίρετοι και πνευματικοί άνθρωποι!) να μας καλούν σε "προσευχή" ή καλύτερα σε "Συντονισμό" μαζί Τους (;) με κάτι ακαταλαβίστικα συνθήματα του τύπου...
Καλούμε τους φίλους μας που θα συντονιστούν μαζί μας το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου,
από όποιο μέρος και αν βρίσκονται, πριν τον ...συντονισμό να εκφωνήσουν την παρακάτω επίκληση: (συνιστούμε την εκτύπωση του κειμένου για να το έχετε μαζί σας)
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΛΗΣΗ
“Από την εστία του Φωτός
μέσα από τη Διάνοια του θεού
Ας διαχυθεί φως μέσα στις διάνοιες των ανθρώπων.
(σ. Αφ: Κάθε καλή Απάτη ξεκινάει με κάτι σωστό και ουδέτερο) 
Το Φως ας κατέλθει στη Γη.
Από την εστία της Αγάπης μέσα από τη Καρδιά του Θεού
Ας διαχυθεί αγάπη μέσα στις καρδιές των ανθρώπων.
Είθε ο Χριστός να γυρίσει στη Γη.
(σ. Αφ: λες και έφυγε ποτέ! Βάζοντας όμως εδώ την λέξη "Χριστός" βάλαμε και το τυρί στην φάκα!)
Από το κέντρο όπου η Θέληση του Θεού είναι γνωστή
Ο Σκοπός ας καθοδηγεί τις μικρές θελήσεις των ανθρώπων
Ο Σκοπός που οι Διδάσκαλοι γνωρίζουν και υπηρετούν.
(σ.Αφ: Ποιοί είναι αυτοί οι Διδάσκαλοι;)
Από το κέντρο που ονομάζουμε φυλή των ανθρώπων
Το Σχέδιο της Αγάπης και του Φωτός
ας πραγματοποιηθεί
Και είθε να σφραγίσει την Πύλη του Κακού.
(σ. Αφ: Η παπαρολογία σε όλο της το μεγαλείο) 
Το Φως, η Αγάπη και η Δύναμη
Ας αποκαταστήσουν
το Σχέδιο πάνω στη Γη.“
(σ. Αφ: Ποιό Σχέδιο και Τίνος;)
 -----------

Ποιός άραγε μπορεί να αποδείξει ότι αυτό το "Τέλος" δεν ήρθε Σήμερα ή δεν θα έρθει Αύριο;

Υπάρχει άραγε Πατριάρχης, Δεσπότης, Παππάς και Καλόγερος επί της γης που θα διάβαζε το παραπάνω "προσκλητήριο" και δεν θα "έσκαγε" από αγανάκτηση για το κατάντημά Μας;

Αγαπητοί μας φίλοι, η Εκκλησία του Χριστού και ας παραμείνουμε μέσα στα όρια της Ορθόδοξης εκκλησίας, εύχεται καθημερινά υπέρ του "Σύμπαντος Κόσμου και της Σωτηρίας των Ψυχών ημών" εδώ και αιώνες τώρα! Δεν χωράνε τέτοιου τύπου "Επικλήσεις" και "Συντονισμοί" με ασαφή προσδιορισμό του μπροστάρη Ποιμένα, ευκαιριακές και ΥΠΟΠΤΕΣ "Συντονιστικές Προσευχές" όχι για αυτά που λένε αλλά για το τί Σου ετοιμάζουν αμέσως μετά!

Να είστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι οι "αποστολείς" των προσκλήσεων αυτών, δεν είναι σε καμία περίπτωση σοφότεροι ούτε Αγιώτεροι των Πατέρων της εκκλησίας μας και περισσότερο φιλάνθρωποι από την ίδια την Εκκλησία Μας. Πονηροί είναι ή τουλάχιστον ανόητοι κομπλεξικοί. Μακρυά απ' αυτούς. Οχι μόνο σήμερα, αλλά ΠΑΝΤΑ!

Αν συνεχίζετε να διαβάζετε το μήνυμα αυτό, επιβεβαιώνετε για ακόμα μία φορά ότι "το Τέλος μας" δεν ήρθε ακόμα!.

Ας ευχηθούμε όλοι μαζί, όχι μόνο Σήμερα ή Αύριο, αλλά κάθε μέρα, ο Θεός που αγαπά πραγματικά τον άνθρωπο να δώσει Αυτός το ΤΕΛΟΣ και με όποιον τρόπο Αυτός θέλει σε ό,τι και όσους μας βασανίζουν καθημερινά και να μας ανοίξει τον δρόμο της γνώσης και της χαράς που δημιούργησε -μαζί με μας- για μας!

Ο Καιρόc γαρ εγγύc! (όχι το ΤΕΛΟΣ!)


ΑΦΥΠΝΙΣΤΗΣ
21/12/2012



Δεν υπάρχουν σχόλια: