Message

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ερχονται ξανά οι 10 πληγές του Φαραώ;

Κόκκινη θάλασσα! - Σύδνεϋ, Νοέμβριος 2012

Αντιμέτωποι με ένα περίεργο και ταυτόχρονα εντυπωσιακό θέαμα βρέθηκαν οι Αυστραλοί που επισκέφτηκαν τη διάσημη παραλία Bondi του Σύδνεϋ. Η άλγη, ένας φωτοσυνθετικός οργανισμός που μπορεί να πάρει διάφορους χρωματισμούς, έκανε (σ. Αφ: λένε) τη θάλασσα να μοιάζει σαν να έχει αίμα!!!

Μπορεί να έχει σχέση αυτό με τις 10 πληγές του Φαραώ...;;;    Θυμηθείτε τις...



  1. Τα νερά του ποταμού Νείλου μετατράπηκαν σε αίμα, με αποτέλεσμα να ψοφήσουν τα πλασματα που ζούσαν σε αυτόν και να υπάρχει έλλειψη πόσιμου νερού (εδ. 7:14-21)
  2. Βάτραχοι κάλυψαν όλη την επικράτεια της Αιγύπτου, μπαίνοντας στα σπίτια των ανθρώπων (εδ. 8:1-15)
  3. Ο αέρας της Αιγύπτου γέμισε με σκνίπες, παρενοχλώντας ανθρώπους και ζώα (εδ. 8:16-19)
  4. Σμήνη από αλογόμυγες εισέβαλλαν σε κάθε κατοικία των Αιγυπτίων, σε σημείο που, όπως αναφέρει η αφήγηση, «η γη καταστράφηκε από τις αλογόμυγες» (εδ. 8:20-32)
  5. Βαριά επιδημία έπληξε όλα τα κοπάδια των Αιγυπτίων, ώστε «κάθε είδους ζωντανά της Αιγύπτου άρχισαν να ψοφούν» (εδ. 9:1-7)
  6. Άνθρωποι και ζώα γέμισαν εξανθήματα, μεγάλα σπυριά και πληγές (εδ. 9:8-12)
  7. Έπεσε πολύ βαρύ χαλάζι και φωτιά από τον ουρανό, που όμοιό του δεν είχε πέσει ποτέ στην Αίγυπτο μέχρι τότε', τσακίζοντας ανθρώπους, ζώα βλάστηση και (εδ. 9:13-26)
  8. Σκοτείνιασε η γη της Αιγύπτου από τα σμήνη των ακρίδων, τα οποία κατέφαγαν τη βλάστηση και τους καρπούς που είχαν απομείνει από την πληγή του χαλαζιού (εδ. 10:3-20)
  9. Για τρεις ημέρες πυκνό σκοτάδι σκέπασε όλη την αιγυπτιακή επικράτεια, σκοτάδι που 'μπορούσε κανείς να το ψηλαφίσει' σαν να επρόκειτο για πολύ πυκνή ομίχλη (εδ. 10:21-29)
  10. Σκοτώθηκαν όλοι οι πρωτότοκοι γιοι των Αιγυπτίων —περιλαμβανομένου και του γιου του Φαραώ— καθώς και τα πρωτότοκα των ζώων τους. (εδ. 10:4-8, 29-32)




Δεν υπάρχουν σχόλια: