Message

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ




Αντιγραφή από το liako.gr
Έβλεπα πάλι μία αντιπαράθεση δύο πολιτικών-ειδικών στα οικονομικά. Ο ένας πολιτικάντης της ΝΔ που δεν ήξερε το πρόγραμμα της ΝΔ και ο άλλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, που ήτανε λέει και ειδικός καθηγητής πανεπιστημίου, δηλαδή δημόσιος υπάλληλος που ότι ξέρει το ξέρει επειδή το διάβασε σε κάποια μαρξιστικά βιβλία.

Ρε παιδιά εκεί στις τηλεοράσεις, ποιός σας είπε ότι οι καθηγητές πανεπιστημίου, που είναι ουσιαστικά υπάλληλοι και βεβαίως όχι επιχειρηματίες, ξέρουν να συμβουλέψουν για το τι πρέπει να γίνει;;;

Ειπώθηκε ότι οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν όσο και στην Ευρώπη. Δηλαδή; ρωτάει ο δημοσιογράφος. Ήμουνα σαφέστατος, όσο και στην Ευρώπη απαντάει ο..."ειδικός".

Μόνο που ο ....ειδικός καθηγητής πανεπιστημίου, δεν ξέρει ότι δεν υπάρχει κοινός συντελεστής στην Ευρώπη και δεν υπάρχουν διαρκώς εξτρά εισφορές και νταβατζιλίκια και χαράτσια στην Ευρώπη και οι συντελεστές στην Ελλάδα είναι οι υψηλότεροι στην Ευρώπη.

Πρότεινε επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ να αυξηθεί η φορολόγηση κατά 4 μονάδες του ΑΕΠ. Τώρα είναι ήδη 4 μονάδες του ΑΕΠ

Άρα πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ διπλασιασμό των φόρων. Δηλαδή από 20(εταιρία)+25(μέρισμα)=45% να γίνουν οι συντελεστές 90%.

Μετά από αυτά που διαβάσατε, θα θέλαμε να σας πούμε, ότι:
"ο άσχετος" του τίτλου του άρθρου, αναφέρεται κυρίως στον μέσο ψηφοφόρο και όχι στα κομματικά στελέχη.

Άσχετοι προτείνουν ασυναρτησίες , που γίνονται αποδεκτές από ακόμη πιο άσχετους!!!

Αυτός είναι ο κόσμος που δημιούργησαν εκείνοι που βασίζονται στην ασχετίλα του αγελαίου πλήθους. ή τέλος πάντων κοπαδιού αν θέλετε.

Οι δυστυχείς είναι εκείνοι που καταλαβαίνουν τι γίνεται και απελπισμένοι αγναντεύουν το χάος.

Και κάτι που ξέχασα!!!

Το πως λειτουργεί μία επιχείρηση, δηλαδή ο πυρήνας της κάθε οικονομίας που δίνει δουλειά στον κόσμο και φόρους-λεφτά στο κάθε κράτος, δεν σπουδάζεται, αλλά μαθαίνεται στο πεζοδρόμιο.

Καλές σπουδές.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: