Message

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Μακαριστός Σιατίστης Αντώνιος: Όταν αρχίσει το κακό από την Συρία να αρχίσετε να προσεύχεστε!

ο μακαριστός Μητροπολίτης Σιατίστης & Σισανίου +Αντώνιος
Διαβάζουμε στην σημερινή ειδησεογραφία:
Την «οργή» τους για το αποτέλεσμα εξέφρασαν οι ΗΠΑ, όταν η Κίνα και η Ρωσία άσκησαν βέτο στο σχέδιο απόφασης του ΟΗΕ, το οποίο καταδικάζει το συριακό καθεστώς.

Το σχέδιο του ΟΗΕ έχει λάβει εννέα ψήφος υπέρ, τέσσερεις αποχές, ενώ με την καταψήφιση του από τη Ρωσία και την Κίνα, δεν μπορεί να τεθεί σε ισχύ.

Η αμερικανίδα πρέσβης στον ΟΗΕ, Σούζαν Ράις, δήλωσε πως «το Συμβούλιο του ΟΗΕ έχει αποτύχει πλήρως» στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει «επείγουσα ηθική πρόκληση και αυξανόμενη απειλή για την περιφερειακή ειρήνη».

Ο Ερντογάν ανάγγειλε ότι αυτός θα προχωρήσει μόνος του σε εμπάργκο κατά της Συρίας. Μόνο που άργησε, διότι πριν από τρεις μέρες η Συρία είχε αναγγείλει ότι διακόπτει τις οικονομικές σχέσεις της με την Τουρκία.

=-=-=-=-=-=-=-=-

Διαβάστε εδώ παλαιότερη σχετική ανάρτηση με προφητείες του π. Αντωνίου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ κκ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΟΜΠΟΥ (1920-2005)

Ο Μακαριστός Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιος Κόμπος γεννήθηκε το 1920 στο Άργος της Αργολίδος από φτωχούς και ευσεβείς γονείς.

Ήταν απόφοιτος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κάτοχος θεολογικής παιδείας, συμπλήρωσε της σπουδές του στα Πανεπιστήμια Οξφόρδης και Παρισίων. Διετέλεσε καθηγητής και Διευθυντής Ιερατικών Σχολών.

Κατά τα έτη 1971-74 υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας εις την Ιεράν Μητρόπολιν Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Εχειροτονήθη διάκονος στις 03.12.1967, πρεσβύτερος δε στις 04.12.1967 και την 23ην Μαΐου 1974 εξελέγη Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης.

Εξέδωσε αξιόλογα επιστημονικά έργα. Δημοσίευσε βιβλιοκρισίας και άρθρα εποικοδομητικά εις διάφορα περιοδικά.

Εκοιμήθη εν Κυρίω τη 17/12/2005.

σ. Αφ: Ο γνωστός πλέον σε πολλούς γέρων Γαβριήλ στο Αγ. Όρος, τιμούσε και εκτιμούσε πολύ τον μακαριστό π. Αντώνιο, Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης και μεταξύ άλλων είχε πει ότι: 
Μεγάλη χαρά και εορτή έγινε στον Παράδεισο την ημέρα της κοιμήσεως του μακαριστού π. Αντωνίου που παρόμοια είχε να γίνει επί της κοιμήσεως του Αγ. Νεκταρίου Πενταπόλεως !!!


+Αντώνιος - Γαβριήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: