Message

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

DEFENCENET.GR - ΠΛΑΣΤΗ Η ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΟΣΑΜΑ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ


Πλαστή αποδεικνύεται η φωτογραφία που κυκλοφόρησαν τα  πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα που δείχνει νεκρό τον Σαουδάραβα και καταζητούμενο τρομοκράτη Osama Bin Laden, σύμφωνε με όσα αποκαλύπτει η ανάλυση στην οποία προχώρησε το defencenet.gr. Μετά από σύγκριση που προχώρησε το defencenet.gr και τα αποτελέσματα παρουσιάζουμε αμέσως παρακάτω, γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι πρόκειται για δουλειά στο photoshop.


Η φωτογραφία του «νεκρού» Bin Laden έχει προέλθει από μια άλλη που κυκλοφόρησε το 2009, αλλά είναι άγνωστο πότε ακριβώς είχε ληφθεί και τροποποιήθηκε αναλόγως έτσι ώστε να παρουσιάζει το Νο 1 καταζητούμενο των αμερικανικών αρχών γεμάτο αίματα ενώ φαίνεται ότι δεχθεί χτυπήματα και στο κεφάλι.

(Ανανέωση 13.58: Περίπου δύο ώρες μετά την αποκάλυψη του defencenet.gr οι Πακιστανοί παραδέχθηκαν ότι η φωτό είναι ψεύτικη! "Ήταν πράγματι μια πλαστή φωτογραφία, είχε ήδη κυκλοφορήσει στο Ίντερνετ το 2009", εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράνα Τζαουάντ, ο επικεφαλής του γραφείου στο Ισλαμαμπάντ του Geo TV, του δημοφιλέστερου τηλεοπτικού δικτύου στο Πακιστάν. "Είχαμε επισημάνει, όταν την μεταδώσαμε, πως η αυθεντικότητά της δεν ήταν δυνατό προς το παρόν να επιβεβαιωθεί, στη συνέχεια ελέγξαμε και την αποσύραμε", κατέληξε ο Τζαουάντ).

Όπως είναι εύλογο δεν είναι δυνατό το ίδιο πρόσωπο να έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά τη στιγμή του θανάτου του με μια φωτογραφία που είχε ληφθεί χρόνια πριν. Ειδικότερα οι λεπτομέρειες στο στόμα του Bin Laden –το άνοιγμα, τα δόντια το πόσα από αυτά φαίνονται ακόμη και το μήκος της γενειάδας του- να είναι ταυτόσημες με τόσο μεγάλη χρονική διαφορά. Εν ολίγοις δεν είναι δυνατό ο Bin Laden στον επιθανάτιο ρόγχο του να πήρε ακριβώς την ίδια στάση, με την ίδια ακριβώς έκφραση με αυτή που είχε στη δεξιά φωτογραφία!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν τοποθετήσαμε την αριστερή φωτογραφία του Bin Laden επάνω στη δεξιά όπου φαίνεται νεκρός για να διαπιστώσουμε  απλά ότι πρόκειται περί ακριβώς της ίδιας φωτογραφίας.







Δεν υπάρχουν σχόλια: